Ανακάμπτει το γεν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 11:24
UPD:11:31

Κέρδη καταγράφει το γεν έναντι του δολαρίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων ετών όπου είχε υποχωρήσει νωρίτερα, καθώς η ελεύθερη πτώση που κατέγραψε το ιαπωνικό νόμισμα θεωρήθηκε υπερβολική από την αγορά.

Επιφυλάξεις διατυπώνουν, ωστόσο, οι αναλυτές, καθώς για πολλούς τα 100 γεν ανά δολάριο αποτελούν «ψυχολογικό φράγμα» και εκτιμούν ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα υποχωρήσει σύντομα σε αυτά τα επίπεδα.

Το γεν ξεκίνησε με απώλειες τη σημερινή διαπραγμάτευση, για τέταρτη συνεχή ημέρα, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Στις 11.16 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,18% στα 99,18 γεν. Την ίδια ώρα, το ευρώ παρέμενε σταθερό στα 129,15 γεν.

Το τελευταίο εξάμηνο, το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει το 22% της αξίας του και έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των νομισμάτων δέκα αναπτυγμένων αγορών. Η εξασθένηση αυτή οφείλεται στη δέσμευση των ιαπωνικών αρχών να καταπολεμήσουν τον αποπληθωρισμό προκειμένου να βγει η οικονομία από το τέλμα των τελευταίων 15 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα