Mε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 19:05

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημείωσαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών.

Η βελτίωση του κλίματος αργά το απόγευμα οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (αυτή την ώρα οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά % και % αντιστοίχως).

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ανάκαμψη της Wall Street οφείλεται στις φήμες ότι συνελήφθη ο Σαντάμ Χουσεΐν, καθώς και στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιρειών Lockheed Martin και Everest.

Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές πιέσεις κινήθηκαν πτωτικά μετά από μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.917,7 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,73%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.914,6 μονάδες με άνοδο 0,55%, ενώ στη Φρανκφούρτη, σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,65% έχοντας φθάσει τις 2.918,66 μονάδες.

Πιέσεις δέχθηκαν οι ασφάλειες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ο τομέας υψηλής τεχνολογίας μετά την είδηση ότι οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/22/485599.htm . Η μετοχική της τιμή υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,26%.

Αντιθέτως, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους κλάδους ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα