Γερμανία: Η φοροδιαφυγή στην ατζέντα του Ecofin

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 17:05
UPD:17:05
REUTERS/SUSANA VERA

Ως «μια καλή ευκαιρία» για να συζητηθεί το ζήτημα της φοροδιαφυγής χαρακτήρισε το Ecofin γερμανός αξιωματούχος.

Να συμπεριληφθεί η φοροδιαφυγή στην ατζέντα της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Δουβλίνο ζητεί η Γερμανία.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν, ότι η χώρα του δεν είναι πλέον διαμετρικά αντίθετη με μια «αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών», ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Κότχαους, χαρακτήρισε το Ecofin ως «μια καλή ευκαιρία» για να συζητηθεί το ζήτημα της φοροδιαφυγής .

Στο θέμα της αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών, «η πρόοδος είναι αμετάκλητη, προχωρεί προς περισσότερο αυτοματισμό και μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών», δήλωσε ο κ. Κότχαους, ενώ η Γερμανία έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής της τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται όμως για μια διαδικασία «αργή και επίπονη, στην οποία διακυβεύονται πολλά διαφορετικά συμφέροντα», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ακριβώς πριν από τη σύνοδο του Ecofin θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδος των μελών της Ευρωζώνης που θα ασχοληθούν κυρίως με τις λεπτομέρειες του σχεδίου αρωγής προς την Κύπρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα