Στα χαμηλά Ιουνίου 2009 το γεν έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 11:33
UPD:11:35

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρίσκεται το γεν μετά τα πρωτοφανή μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που εξήγγειλε και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η BoJ προχώρησε χωρίς καθυστέρηση σήμερα στις πρώτες αγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει κρατικά ομόλογα διάρκειας μεταξύ πέντε και δέκα ετών συνολικής αξίας 1 τρισ. γεν και ομόλογα διάρκειας άνω των 10 ετών αξίας 200 δισ. γεν.

Στις 11.17 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο ενισχυόταν κατά 1,35% και διαμορφωνόταν στα 98,89 γεν, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2009. Την ίδια ώρα, το ευρώ κατέγραφε κέρδη 1,40% και ανερχόταν στα 128,56 γεν, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2010.

«Η τάση εξασθένησης του γεν εν αναμονή των δυναμικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας καλά κρατεί και φαίνεται πως οι παράγοντες της αγοράς είναι πεπεισμένοι ότι το γεν θα υποχωρήσει περαιτέρω», σχολιάζει στο Reuters ο Χιρόσι Μαέμπα από τη UBS στο Τόκιο.

«Εάν εξαιρέσουμε τον ψυχολογικό παράγοντα, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να σταματήσει το δολάριο στα 100 γεν. Η κλίμακα με την οποία πωλείται το γεν, παρά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κανείς γεν σε αυτή τη φάση», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα