Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 16:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Η διατήρηση του θετικού κλίματος αποδίδεται στην καλή εικόνα που παρουσιάζουν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, η AOL Time Warner, η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, επέστρεψε σε κερδοφόρα αποτέλεσματα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ τα κέρδη της eBay στο ίδιο χρονικό διάστημα σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ομοίως, η αύξηση της κερδοφορίας της AT&T ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς με αποτέλεσμα η μετοχική της τιμή να σημειώνει άνοδο άνω του 15%.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Pfizer, Lockheed Martin και Everest τα οποία ανακοινώθηκαν χθες και τα οποία συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.497,81 μονάδες αυξημένος κατά 0,15% και ο Nasdaq στις 1.453,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,12%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η δημοσιοποίηση του «Μπεζ Βιβλίου» της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα