Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

«Ανάχωμα» οι τράπεζες
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2003 16:31

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης, καθώς οι τοποθετήσεις σε μετοχές τραπεζών δεν ήταν ικανές να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που δέχθηκε η πλειονότητα των κλάδων.

Μετά από τρεις κατά σειρά ανοδικές συνεδριάσεις, ο γενικός δείκτης έκλεισε σήμερα με πτώση 0,58%, στις 1.663,77 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανάμεσα στις 1.661,55 και τις 1.673,88 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών –αισθητά μειωμένη σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση - διαμορφώθηκε στα 79,4 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 2,1 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Συνολικά διακινήθηκαν 352 μετοχές εκ των οποίων 118 σημείωσαν άνοδο, 181 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν αμετάβλητες.

Απώλειες κατέγραψε και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τη μεγαλύτερη πτώση (2,37%) σημείωσε ο δείκτης ειδών-λύσεων πληροφορικής. Απώλειες άνω του 2% κατέγραψε και ο δείκτης συμμετοχών.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών με τη μετοχή του ΟΤΕ να κλείνει μειωμένη κατά 2,41%. Η πτώση αυτή αποδόθηκε στον προβληματισμό για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του Οργανισμού.

Στον αντίποδα, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου λειτουργώντας ως «αντίβαρο» στη γενικευμένη πτώση.

Τη μεγαλύτερη άνοδο (3,83%) σημείωσε ο τίτλος της Εμπορικής. Ο πρόεδρος της Εμπορικής, Γιάννης Στουρνάρας, στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, δήλωσε ότι η κερδοφορία της τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2003 θα σημειώσει μικρή αύξηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/24/517541.htm .

Οι μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύθηκαν κατά 1,04% και 1,91% αντιστοίχως.

Τον υψηλότερο τζίρο σημείωσαν οι μετοχές: ΟΤΕ (10,5 εκατ. ευρώ), Alpha Bank (5,4 εκατ. ευρώ), Sex Form (4,01 εκατ. ευρώ), Eθνική (3,6 εκατ. ευρώ) και ΟΛΘ (3,5 εκατ. ευρώ).

Τέλος, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε πριν από λίγο την παράταση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών Altec Α.Β.Ε.Ε., Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. και Microland Α.Ε. ύστερα από τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον ορισμό ελεγκτών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στις παραπάνω εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα