Σε ελεύθερη πτώση το γεν

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:04
UPD:11:05

«Βουτιά σημειώνει το γεν έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων, μετά τα τολμηρά μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που εξήγγειλε σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Στις 10.53 (ώρα Ελλάδος), το γεν βυθιζόταν κατά 2,69% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 95,56 γεν. Σε σύγκριση με το ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 2,25% και με την ισοτιμία να ανέρχεται στα 122,49 γεν ανά ευρώ.

Η BoJ υιοθέτησε νέο στόχο για τον ισολογισμό της και δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις τοποθετήσεις της σε κρατικά ομόλογα τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος σε σχεδόν δύο δεκαετίες αποπληθωρισμού.

«Όλα αυτά που συζητούνταν επαληθεύτηκαν και η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την απόφαση», σχολιάζει στο Reuters ο Τεπέι Ίνο από την Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, αναφερόμενος στο ράλι 2,2% που σημείωσε ο δείκτης Nikkei μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας.

Όπως παρατηρεί ένας άλλος αναλυτής, ο Κιοσούκε Σουζούκι από τη Societe Generale, φαίνεται πως υπήρχε μεγάλη αποφασιστικότητα μεταξύ των μελών του δ.σ. της BoJ, το οποίο είχε θετική απήχηση στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα