Alcatel : Περιορισμός ζημιών παρά τη μείωση των πωλήσεων

Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 13:36

Τα μέτρα περιορισμού του κόστους, τα οποία έχει λάβει η Alcatel, επέτρεψαν στη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να εμφανίσει μικρότερες των προβλεπομένων καθαρές ζημίες το πρώτο τρίμηνο, αν και οι πωλήσεις της μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμένετο.

Τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 31%, σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 2,961 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις αναλυτών έκαναν λόγο για πωλήσεις ύψους 3,117 δισ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμούσε μείωση σε ποσοστό από 25% έως 30%.

Η Alcatel, η οποία απέδωσε τη μείωση των πωλήσεών της στην ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας έναντι του δολαρίου, εκτίμησε, παράλληλα, ότι η αγορά για τις εταιρείες τηλεφωνίας και σχετικές επιχειρήσεις θα είναι φέτος μειωμένη κατά λίγες εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με ό,τι προβλέπετο.

Σημειώνεται, ότι, οι λειτουργικές ζημίες της περιορίστηκαν σε 161 εκατ. ευρώ λόγω της βελτίωσης των δραστηριοτήτων της στους τομείς εξοπλισμού σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν λειτουργικές ζημίες ύψους 224 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημίες ύψους 686 εκατ. ευρώ, η Alcatel επεφύλαξε στην αγορά ευχάριστη έκπληξη, ανακοινώνοντας καθαρές ζημίες ύψους 461 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία διατήρησε, τέλος, την πρόβλεψή της για επιστροφή στην κερδοφορία σε λειτουργικό επίπεδο φέτος και σε επίπεδο καθαρών κερδών πριν από τα τέλη του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα