Στα χαμηλά πέντε εβδομάδων το ευρώ έναντι του γεν

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 11:05
UPD:11:05

Πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ, το οποίο υποχωρεί στα χαμηλά πέντε εβδομάδων έναντι του γεν, εν μέσω ανησυχιών ότι τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα για την απασχόληση στην Ευρωζώνη θα καταδεικνύουν εκτίναξη της ανεργίας.

Την ίδια ώρα, το γεν ανέρχεται στα υψηλά ενός μηνός έναντι του δολαρίου, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ που πυροδότησαν ρευστοποιήσεις των θέσεων σε δολάρια.

Στις 10.57 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,43% έναντι του ιαπωνικού και υποχωρούσε στα 119,27 γεν.  Το γεν, αντιθέτως, σημείωνε άνοδο 0,42% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 92,82 γεν.

Ωστόσο, τα περιθώρια ανόδου του ιαπωνικού νομίσματος μπορεί να αποδειχθούν περιορισμένα, εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας η οποία ξεκινά την Τετάρτη. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στα δυναμικά μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει εξαγγείλει, πιθανότητα που έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα