Σημαντική άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 09:56

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο με πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών και των εξαγωγικών εταιρειών.

Ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στις 7.831,42 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,94% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (χθες το χρηματιστήριο του Τόκιο ήταν κλειστό λόγω εθνικής εορτής).

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 796,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 3,03%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης του Conference Board αναρριχήθηκε τον Απρίλιο στις 81 μονάδες από 61,4 του Μαρτίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 12 ετών και οφείλεται κυρίως στον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ανάκαμψη των χρηματιστηρίων.

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών «αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πορεία των (ιαπωνικών) εξαγωγικών εταιρειών», δήλωσε στο Bloomberg διαχειριστής κεφαλαίων της αμερικανικής Banc One Investment Advisors Corp.

Οι μετοχές των εταιρειών Sony και Canon ενισχύθηκαν κατά 6,62% και 2,77% αντιστοίχως. Ο τίτλος της Toyota σημείωσε άνοδο της τάξεως του 5,88%.

Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τον τίτλο της SMFG να κλείνει ενισχυμένος κατά 11,63%. Εντυπωσιακή άνοδο (11,63%) σημείωσε και η μετοχή της UFJ Holdings.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα