Γαλλία : Βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 12:24

Ενισχύθηκε τον Απρίλιο, για πρώτη φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, η εμπιστοσύνη των Γάλλων καταναλωτών για τις προοπτικές της υπ' αριθμόν δύο οικονομίας της ευρωζώνης, καθώς η λήξη του πολέμου στο Ιράκ τροφοδότησε ελπίδες για ανάκαμψή της.

Ο δείκτης που βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 1ης και 17ης Απριλίου, ανάμεσα σε 2.000 καταναλωτές, σημείωσε τον Απρίλιο άνοδο στο -29 από -32 τον Μάρτιο, το οποίο ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο, στο οποίο είχε υποχωρήσει από τον Δεκέμβριο του 1996. Η άνοδος ήταν εντός των σχετικών προβλέψεων.

Εμπόδιο στην ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών παραμένει, εν τούτοις, η άνοδος του ποσοστού ανεργίας (στο 9,3% τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 μηνών).

Η έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και σύμφωνα με την οποία η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών υποχώρησε τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, καθώς μειώθηκαν οι εξαγωγές, αποτελεί μία ένδειξη, ότι, οι επιχειρήσεις στη Γαλλία θα συνεχίσουν να μειώνουν το εργατικό δυναμικό τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα