ΔΕΗ: «Πράσινο» για τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V»

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 13:45
UPD:14:17
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V» άναψε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, στις 9 Μαρτίου 2013, αλλά και της αρχικής έγκρισης από τον γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορά στη χρηματοδότηση του έργου.

Η σύμβαση αφορά στην εκτέλεση του Έργου «ΑΗΣ Πτολεμαϊδας - Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V μικτής ισχύος 550 έως 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση».

Σημειώνεται ότι η έγκριση δόθηκε με τη θετική ψήφο του 99,8% των παριστάμενων μετόχων. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι (Δημόσιο και ιδιώτες) που εκπροσωπούσαν το 74,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα