Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση των ανέργων τον Μάρτιο

Σταθερό το ποσοστό της ανεργίας στο 6,9%
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 11:37
UPD:11:40
EPA/OLIVER BERG

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική Υπηρεσία Απασχόλησης, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 13.000 και ανήλθαν στα 2,935 εκατομμύρια τον τρέχοντα μήνα.

Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Μάρτιο, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική Υπηρεσία Απασχόλησης, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 13.000 και ανήλθαν στα 2,935 εκατομμύρια τον τρέχοντα μήνα. Οι αναλυτές ανάμεναν μείωση των ανέργων κατά 4.000.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Απροσδόκητη αύξηση ανεργίας στη Γερμανία

Αιφνιδίασαν την οικονομική κοινότητα τα στοιχεία για την απασχόληση στη Γερμανία: ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία αυξήθηκε, το Μάρτιο, κατά 13.000, την ώρα που όλες οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωσης της ανεργίας. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται πλέον σε 2.940.000 Παρότι το ποσοστό της ανεργίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, 6,9%, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η παρατεταμένη ύφεση στην Ευρωζώνη θα χτυπήσει και την πόρτα της Γερμανίας.

Το ποσοστό της ανεργίας, ωστόσο, παρέμεινε σταθερό στο 6,9%, όπου διατηρείται από τον Οκτώβριο 2012.

«Οι οικονομικές συνθήκες των τελευταίων μηνών δεν επηρεάζουν σημαντικά την αγορά εργασίας στη Γερμανία, η οποία παραμένει ισχυρή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της υπηρεσίας Απασχόλησης, Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα