Κ. Καραμανλής : «Φθίνουσα η πορεία της οικονομίας»

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2003 13:42

Με μελανά χρώματα, περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας ο Κώστας Καραμανλής, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, προκειμένου να ζητήσει την πραγματοποίηση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Αποτελεί, ήδη, κοινή πεποίθηση, ότι, η οικονομία της χώρας έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση και ότι η πορεία της βαίνει συνεχώς φθίνουσα», σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνοντας «έλλειψη συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής με όραμα και σχέδιο για το μέλλον» και «ζοφερό νεφέλωμα του κομματικού νεποτισμού, της διαπλοκής και της εκτεταμένης διαφθοράς» στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Καραμανλής προβάλλει την «άκρως ενδεικτική αντίθεση μεταξύ της υστέρησης εσόδων και της μεγάλης αύξησης δαπανών κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα η αύξηση των εσόδων έφθασε μόλις το 2,3%, με αρχικό στόχο το 5,1% ενώ οι δαπάνες, σε σχέση με πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 25,2% με αρχικό στόχο 6%!».

«Η Ελλάδα εμφανίζει σήμερα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 21% των νοικοκυριών (περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έναντι 15% του κοινοτικού μέσου όρου.

«Το κοινωνικό κράτος δεν λειτουργεί αποδοτικά στη χώρα μας, αφού βοηθά μόνο το 1% των νοικοκυριών να ξεφύγουν από το όριο της φτώχειας ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. φθάνει το 8%», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα