Παγκόσμια Τράπεζα: Έτοιμη για συνεργασία με τη νέα τράπεζα της BRICS

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 07:37
UPD:07:40
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ σε πρόσφατη ομιλία του.

Έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα που προτίθενται να ιδρύσουν οι αναδυόμενες οικονομίες (BRICS-Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) δηλώνει η Παγκόσμια Τράπεζα, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Χαιρετίζουμε τη δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης από τις χώρες της BRICS και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα αυτή τράπεζα με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

REUTERS

Οι ηγέτες της BRICS που συναντώνται από χθες Τρίτη στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής. Η τράπεζα αυτή θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια -10 δισεκατομμύρια από κάθε χώρα.

«Η δημιουργία μιας τράπεζας ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο έργο. Περιμένουμε λεπτομέρειες για τα μέσα χρηματοδότησής της, το διοικητικό της συμβούλιο και την έδρα της», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία επισημαίνει την πρόθεσή της να βοηθήσει τη νέα αυτή τράπεζα με την παροχή τεχνογνωσίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα