Ανοδική αντίδραση του ευρώ έναντι δολαρίου, γεν

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 13:43
UPD:13:47

Ανακάμπτει σήμερα το ευρώ από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών όπου είχε υποχωρήσει τη Δευτέρα έναντι του δολαρίου, μετά τη διαβεβαίωση του στελέχους της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, ότι η ΕΚΤ θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει το ενιαίο νόμισμα.

Το ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο ρευστοποιήσεων μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα αποτελέσει πρότυπο για την Ευρωζώνη. Στις σημερινές του δηλώσεις, πάντως, ο κ. Κερέ πήρε αποστάσεις από τη θέση του κ. Ντάισελμπλουμ.

«Οι χθεσινές εξελίξεις ήταν λειτούργησαν αρκετά αρνητικά για το ευρώ, καθώς φάνηκε σαν να υπήρξε στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά στις διασώσεις. Φαίνεται πως επικεντρώνονται πλέον στους επενδυτές και όχι στους φορολογούμενους», σχολιάζει στο Reuters ο Ίαν Στάναρντ από τη Morgan Stanley.

Στις 13.33 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,13% έναντι του αμερικανικού και διαμορφωνόταν στα 1,2870 δολάρια. Έναντι του γεν, το ευρώ σημείωνε κέρδη 0,38% στα 121,50 γεν, μετά τις απώλειες 1,4% που κατέγραψε στη χθεσινή διαπραγμάτευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα