Προβλέψεις για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Alpha Bank

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 10:22

ΑΥΞΗΜΕΝΑ κατά 26% «βλέπουν» οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank. Η διοίκηση θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τράπεζας και του ομίλου αύριο το πρωί, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α., ενώ σήμερα θα υποβληθούν προς έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ψηφοφορία αναλυτών την οποία πραγματοποίησε το Reuters, τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξης του 26% και να διαμορφωθούν στα 39,6 εκατ. ευρώ χάρη στα ενισχυμένα έσοδα από τόκους και προμήθειες.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι και συμμετείχαν στην ψηφοφορία κάνουν λόγο για αύξηση των εσόδων από τόκους κατά 17% περίπου και από προμήθειες κατά 24%. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να ανέλθουν στα 192,11 εκατ. ευρώ με άνοδο της τάξης του 13,6%.

Σε αγορά 60 χιλιάδων μετοχών της Alpha Bank προέβη χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γιάννης Κωστόπουλος. Η συνολική αξία των μετοχών ανέρχεται στις 762.000 ευρώ και η αγορά έγινε μέσω της Alpha Finance.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα