Στη Philip Morris Holland η Παπαστράτος ΑΒΣ-Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 10:36
UPD:10:45

Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Παπαπστράτος Ανώνυμος Βιομηχανία Σιγαρέτων, οι οποίοι συνολικά εκπροσωπούν περίπου το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου, κατέληξαν σε συμφωνία με την ολλανδική εταιρεία Philip Morris Holland B.V., θυγατρική της Philip Morris International που εδρεύει στην Λωζάννη Ελβετίας, για τη μεταβίβαση σε αυτή των μετοχών τους.

Η ανάγκη διασφάλισης του απώτερου μέλλοντος της εταιρείας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο της συμφωνίας αυτής, βεβαιώνουν οι πιο πάνω μέτοχοι.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την εταιρεία Παπαστράτος. Είχαμε απόλυτα επιτυχή συνεργασία με τη Philip Morris International για πολλά χρόνια. Με εξασφαλισμένη πλέον την συνεργασία αυτή η εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κομνηνός.

Η ολοκλήρωση της πιο πάνω εξαγοράς και μεταβίβαση των μετοχών τελεί, μεταξύ άλλων, και υπό τις εξής αιρέσεις: (α) τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, (β) την ικανοποιητική έκβαση του επιχειρηματικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου της εταιρείας και των θυγατρικών της, και (γ) την έγκριση του Δ.Σ. της απώτερης μητρικής εταιρείας της αγοράστριας, Altria Group Inc.

Ως ανώτατη τιμή πώλησης των μετοχών ορίσθηκε το ποσό των ευρώ 18,15 ανά μετοχή αν και η εν λόγω τιμή μπορεί να μειωθεί μέχρι και 1% περίπου, ανάλογα με τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού, οικονομικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου. Η τιμή αυτή δεν περιλαμβάνει το μέρισμα της χρήσεως 2002, το οποίο θα διανεμηθεί στους σημερινούς μετόχους της εταιρείας πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών στη Philip Morris Holland B.V.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά αυτή και μεταβιβαστούν οι πιο πάνω μετοχές, η αγοράστρια εταιρεία Philip Morris Holland BV αναμένεται εντός 30 ημερών να προβεί σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας με τίμημα ανά μετοχή όχι μικρότερο από αυτό που θα καταβληθεί στους ανωτέρω βασικούς μετόχους.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Παπαστράτος ΑΒΣ

Ο πρόεδρος του δ.σ. του Χρηματιστηρίου λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και για τη διασφάλιση της έγκαιρης και ισότιμης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού όσον αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις στην εισηγμένη εταιρεία, αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ΠΔ 350/85, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας για σήμερα 6 Μαΐου 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα