Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed οι επενδυτές
Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 13:38
UPD:13:42

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων αναλυτών, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική παρά τα ανησυχητικά στοιχεία που ανακοινώνονται για την πορεία της οικονομίας.

Έρευνα που διενεργήθηκε την Παρασκευή μεταξύ κορυφαίων dealer της Wall Street έδειξε ότι 20 από τις 22 χρηματιστηριακές εταιρείες εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα. Από τους 22 εκπροσώπους των εν λόγω εταιρειών, οι οκτώ εκφράζουν την εκτίμηση ότι μείωση επιτοκίων θα υπάρξει στην επόμενη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, που έχει προγραμματισθεί για τις 24-25 Ιουνίου.

Καθώς η αγορά δείχνει να προεξοφλεί τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα, το ενδιαφέρον στρέφεται στα σχόλια του προέδρου της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο διοικητής της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Fed θα επαναλάβει την πρόβλεψή του ότι η αμερικανική και κατ' επέκταση η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2003 http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/02/527816.htm .

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εταιρικών επιδόσεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εταιρειών Gillette, Cisco Systems, King Pharmaceuticals, Prudential Financial και EchoStar Communications.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένεται να επικρατήσουν ανοδικές τάσεις, όπως υποδεικνύεται από την έως τώρα πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με εξαίρεση εκείνη της AOL Time Warner, η οποία αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 3,34%. Ο Τεντ Τέρνερ, βασικός μέτοχος του κορυφαίου ομίλου ΜΜΕ στον κόσμο, προχώρησε στην πώληση 60 εκατομμυρίων μετοχών (αξίας περίπου 789 εκατ. δολ.) μειώνοντας περίπου στο ήμισυ τη συμμετοχή του στον αμερικανικό κολοσσό.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,60% και διαμορφώθηκε στις 8.531,57 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 1.504,04 μονάδες ενισχυμένος οριακά κατά 0,08% http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/06/567602.htm .

Οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, το ευρώ έχει «σκαρφαλώσει» στα 1,345 δολάρια, ενώ η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 2,47% και έχει διαμορφωθεί στα 24,05 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα