Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 13:33

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των στοιχείων για συρρίκνωση της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, με ρυθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit, ο δείκτης PMI στην Ευρωζώνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών τον Μάρτιο, το οποίο σημαίνει επιτάχυνση της συρρίκνωσης στη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή.

Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα στοιχεία για τη μεταποίηση στη Γερμανία, με τον δείκτη PMI να περνά σε τροχιά συρρίκνωσης τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, τους επενδυτές εξακολουθεί να «στοιχειώνει» η κρίση χρέους στην Κύπρο, όπου η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα προκειμένου να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Στις 13.16 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,45% στις 1.193,53 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,71% στις 6.386,92 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,98% στις 3.792,12 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 7.944,07 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,72%.

«Δεδομένης ότι οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στις χρηματοοικονομικές αγορές, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για μεταστροφή το β’ τρίμηνο «, σχολιάζει ο Κρις Ουίλιαμσον, διευθύνων σύμβουλος της Markit.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα