Περιορισμός στα μπόνους των τραπεζιτών στην ΕΕ

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 01:12

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να περιορίσουν τα μπόνους των τραπεζιτών στην Ευρώπη, από το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, τα μπόνους αναμένεται να περιοριστούν στο ισοδύναμο του μισθό τους ή σε μια εναλλακτική πρόταση- λύση, σε ποσό δύο φορές το μισθό τους, εάν και εφόσον, οι μέτοχοι της τράπεζας συμφωνούν επί αυτού.

«Η ιρλανδική προεδρία έχει οριστικοποιήσει απόψε τη λεπτομερή συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τους νέους κανόνες για τον τραπεζικό τομέα», δήλωσε εκπρόσωπος της ιρλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διαπραγματεύθηκε εξ ονόματος των κρατών μελών της ΕΕ.

Τον περασμένο μήνα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν επί της αρχής στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων - γνωστή ως CRD IV - που έχει ως στόχο να αποτρέψει την επανάληψη μιας παγκόσμιας κρίσης όπως αυτή του 2008 και να φέρει την ΕΕ, στη γραμμή των νέων κανόνων, -γνωστή και ως Βασιλεία ΙΙΙ-, για τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Μεγάλη Βρετανία είχε αντιρρήσεις ως προς το ανώτατο όριο για τα μπόνους, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να βλάψει την ανταγωνιστικότητα και θα αποδυναμώσει τη θέση του Λονδίνου ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα