ΟΠΑΠ: Οι όροι της νέας σύμβασης με Intralot

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 16:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει 79,2 εκατ. ευρώ στην Intralot για τις υπηρεσίες, εξαιρουμένου του ΦΠΑ, ενώ θα εγγράψει και έκτακτη δαπάνη ύψους 29,5 εκατ. ευρώ βάσει της νέας συμφωνίας που λήγει τον Ιούλιο του 2018. 

Τους όρους της νέας προτεινόμενης συμφωνίας τεχνολογίας με την Intralot ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, ο οποίος, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχε γνωστοποιήσει ότι ανανεώνει τη σύμβαση με την εταιρεία για την προμήθεια και συντήρηση του νέου λειτουργικού του συστήματος.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο συμβόλαιο με την Intralot λήγει τον Ιούλιο. Η νέα σύμβαση θα έχει συνολικό κόστος 109 εκατ. ευρώ και υπόκειται στην έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων, που θα συνέλθει στις 26 Μαρτίου.

Με το νέο συμβόλαιο μειώνεται το μέσο μηνιαίο κόστος στα 3,4 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ, αναφέρει ο ΟΠΑΠ σε έγγραφο που εξειδικεύει τους όρους της σύμβασης.

Ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει 79,2 εκατ. ευρώ στην Intralot για τις υπηρεσίες, εξαιρουμένου του ΦΠΑ, ενώ θα εγγράψει και έκτακτη δαπάνη ύψους 29,5 εκατ. ευρώ βάσει της νέας συμφωνίας που λήγει τον Ιούλιο του 2018. Το κόστος για τα τερματικά των πρακτορείων για δύο χρόνια θα ανέλθει στα 46 εκατ. ευρώ.

Με βάση την υφιστάμενη συμφωνία, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 57 εκατ. ευρώ ετησίως για το κεντρικό σύστημα και τα τερματικά. Η Intralot λάμβανε επίσης προμήθεια 8% επί των εσόδων του ΟΠΑΠ από τα monitor games.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ
  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα