Κερδισμένος θα βγει ο Παπαστράτος από την εξαγορά, εκτιμά ο πρόεδρος της εταιρείας

Μέρισμα 1,15 ευρώ ανά μετοχή
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 14:59

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΣ, Χρ. Κομνηνός, κατά τη σημερινή γ.σ.

Tην πεποίθηση ότι η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος θα βγει κερδισμένη από την πώληση της στην πολυεθνική Philip Morris εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Κομνηνός, στη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, της τελευταίας υπό το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μάλιστα εκτίμησε ότι θα υπάρξει και επέκταση της στα Βαλκάνια.

Δικαιολογώντας την απόφαση των Ελλήνων μεγαλομετόχων της εταιρίας για τη συγκεκριμένη απόφαση, υπογράμμισε ότι η εταιρία είχε δυο επιλογές: Είτε να προβεί σε εκτεταμένες εξαγορές προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της αγοράς καπνού, είτε να υπαχθεί κάτω από την ομπρέλα ενός κολοσσού, όπως της Philip Morris.

Με την επιλογή τελικά της δεύτερης εναλλακτικής λύσης, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Παπαστράτος να προβεί σε εξαγορές, υπογραμμίστηκε ότι διασφαλίζεται η δραστηριοποίηση της εταιρίας για πολλά ακόμα χρόνια. Ο ασφυκτικός κλοιός που έχει δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση και στον κλάδο του καπνού, μάλλον δεν θα επέτρεπε την ομαλή δραστηριοποίηση της στο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο κ. Κομνηνός, ότι πριν μερικά χρόνια παγκοσμίως υπήρχαν πάνω από 200 καπνοβιομηχανίες, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 30.

Με την εν λόγω συμφωνία η "φίρμα" (brand name) Παπαστράτος θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ όσον αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου στη χώρα μας, τονίστηκε ότι θα συνεχιστεί, όσο το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εφόσον το ελληνικό κοινό προτιμά τα τσιγάρα Παπαστράτος, αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς αναμένεται να διαρκέσει από τρεις έως και έξι μήνες, καθώς απαιτείται μεταξύ άλλων και έγκριση από την κοινοτική Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ το νυν δ.σ. της εταιρείας έλαβε την έγκριση από τη γενική συνέλευση για τη διεκπεραίωση της συμφωνίας (εκπρόσωπος ορίστηκε ο κ. Κομνηνός).

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,15 ευρώ ανά μετοχή, από 1 ευρώ που αρχικά είχε προτείνει η εταιρεία.

Πηγή: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα