Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 19:03

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στις εξελίξεις στην Κύπρο.

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην κυπριακή Βουλή επί του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων και αργότερα θα ακολουθήσει και η ψηφοφορία στην οποία, με βάση τις μέχρι τώρα θέσεις των κομμάτων, το νομοσχέδιο θα απορριφθεί.

Για την απειλή «τρομακτικών σεναρίων», σε περίπτωση που δεν ληφθεί άμεσα απόφαση από την Κύπρο στο ζήτημα των καταθέσεων, προειδοποίησε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι οι κύπριοι μικροκαταθέτες δεν φταίνε σε τίποτε για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα τους, προσθέτοντας πως δεν κατανοεί τη στάση της Ευρωομάδας από την οποία ο ίδιος ανέμενε ότι θα προστάτευε τους μικροκαταθέτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση 0,4% στις 1.195,58 μονάδες.

Ανά την Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,26% στις 6.441,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,3% στις 3.775,75 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 7.947,79 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,79%. Στην Ελλάδα, ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε σημαντικές απώλειες 3,85%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα