Απεμπλοκή της αγοράς από τον κομματικό ανταγωνισμό ζητάει ο Ν. Χριστοδουλάκης

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 17:42

Στην ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού και της απεμπλοκής της αγοράς από τον κομματικό ανταγωνισμό αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου με τίτλο «Ίδρυση και εποπτεία χρηματιστηρίων και οργανωμένων αγορών, νέες αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τροποποιήσεις χρηματιστηριακής νομοθεσίας».

Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το νομοσχέδιο «αξίζει την συναινετική μας υποστήριξη, προκειμένου να στείλουμε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές για μέτρα που δεν θα βασίζονται στις υπερβολικές ρυθμίσεις αλλά στην ευελιξία. Ένα σήμα εμπιστοσύνης που θα αμβλύνει τις οξύτατες πολιτικές διαμάχες ώστε οι αγορές να καταστούν μοχλός ανάπτυξης και όχι πεδίο αδυσώπητων συγκρούσεων».

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ούτε και τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη «τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες συμπεριφορές δεν εγγυώνται την προστασία των μικροεπενδυτών».

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι, ενώ αρκετές διατάξεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, τάχθηκε κατά της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ ο εισηγητής του κόμματος Ν. Νικολόπουλος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα