Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 16:37

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται σήμερα στη Wall Street, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά στέγης κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από τις αρνητικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, τον Φεβρουάριο, οι νέες οικοδομικές άδειες εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών.

Στις 16.26 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,13% στις 14.470,68 μονάδες, ενώ ο Standard & Poor's παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.551,64 μονάδες. Ανεπαίσθητη μεταβολή σημείωνε και ο Nasdaq Composite, ο οποίος διαμορφωνόταν στις 3.237,28 μονάδες.

«Βουτιά» της τάξεως του 57,20% σημείωνε την ίδια ώρα η μετοχή της φαρμακευτικής Affymax Inc, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας ή κήρυξης πτώχευσης, μεταξύ άλλων.

Άνοδο 0,46% σημείωνε η μετοχή της Boeing Co, μετά την ψηφοφορία των τεχνικών υπαλλήλων που αποφάσισαν να επικυρώσουν μια νέα τετραετή σύμβαση εργασίας, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί απεργιών που θα επέφεραν σοβαρό πλήγμα στην εταιρεία.

Κέρδη της τάξης του 0,81% κατέγραφε η μετοχή της Citigroup, η οποία δέχθηκε να καταβάλει 730 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο συμβιβασμού με τους επενδυτές που κατέθεσαν μήνυση εναντίων της για παραπλανητικές πολιτικές προώθησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα