Συνάντηση Ολάντ – Μέρκελ με ευρωπαίους μεγαλοβιομήχανους

Στο επίκεντρο των συζητήσεων η ανάπτυξη στην Ευρώπη
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 22:48
REUTERS/LAURENT DUBRULE

Τρόπους και μέσα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη θα συζητήσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την ελίτ των ευρωπαίων εργοδοτών, σε δείπνο που θα έχουν στο Βερολίνο.

Στο δείπνο που οργανώνεται με πρωτοβουλία της καγκελαρίας θα συμμετάσχουν 15 από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ευρώπης. Όλοι τους είναι μέλη της «Στρογγυλής Τράπεζας Ευρωπαίων Βιομηχάνων», μιας κλειστής λέσχης, φιλελεύθερων απόψεων, στην οποία προεδρεύει ο γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo, Λάιφ Γιόχανσον.

Στο «φόρουμ» αυτό μετέχουν περίπου 50 βιομηχανίες και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ο κύκλος εργασιών των οποίων φτάνει το 1,3 δισ. ευρώ ενώ απασχολούν 6,8 εκατομμύρια υπαλλήλους.

Το Σάββατο η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την πεποίθησή της ότι θα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου «οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να έχουν μια ευκαιρία στην παγκόσμια αγορά και να καταστούν ισχυροί παίκτες».

«Μην πιστεύετε ότι αυτό το δείπνο θα είναι ένα είδος μαθήματος εκ μέρους της καγκελαρίου επειδή θέλει να χρησιμοποιήσει τους 15 επιχειρηματίες για να μας πει ότι η Γαλλία δεν κινείται σωστά και πρέπει να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», ανέφεραν κύκλοι του περιβάλλοντος του γάλλου προέδρου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα