Υπό πίεση το δολάριο

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 13:56

Πτωτικά κινείται το δολάριο, καθώς αβέβαιο είναι αν τα πρόσφατα ισχυρά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας από τη Federal Reserve.

Πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ασκεί, όμως, και η ισχυρή άνοδο της στερλίνας, μετά τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω πτώση του αγγλικού νομίσματος.

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου, ο οποίος αποτιμά τις επιδόσεις του έναντι μιας σειράς ξένων νομισμάτων, υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,3%.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% στα 1,3012 δολάρια, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριμήνου στο οποίο είχε υποχωρήσει την Πέμπτη.

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενέτειναν την αισιοδοξία ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ανοίγοντας πιθανώς τον δρόμο για σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το αν η Fed θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πριν από το τέλος του έτους.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα