Δρομέας: Προς έκδοση ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου

Μέχρι του ποσού των 20,153 εκατ. ευρώ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 14:22

Την έκδοση μη μετατρέψιμου κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 20,153 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ - Δρομέας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας.

Ειδικότερα, το δάνειο θα είναι κοινό ομολογιακό (κατά την έννοια του άρθρου 6 του ν. 3156/2003) και θα παρέχει στους ομολογιούχους δικαίωμα προς απόληψη τόκου. Το κεφάλαιο του δανείου θα ανέρχεται μέχρι του ποσού των 20.153.200 ευρώ και θα διαιρείται σε 20.153.200 ανώνυμες ομολογίες. Κάθε ομολογία θα έχει ονομαστική αξία ενός ευρώ και τιμή εκδόσεως στο άρτιο.

Η κάλυψη των ομολογιών του δανείου θα γίνει κατά την έκδοσή τους με ιδιωτική τοποθέτηση από τις εξής τράπεζες: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.,ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε, ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ALPHA Bank Α.Ε.

Διοργανωτές θα είναι η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε, η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε και η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ενώ εκπρόσωπος ομολογιούχων και πληρεξούσιος καταβολών θα είναι η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΡΟΜΕ



Σχολιασμένα