Global Finance : Πλειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία γαλακτοκομικών της Βουλγαρίας

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2003 12:20

Επένδυση ύψους 5,1 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε προσφάτως η Global Finance στην εταιρεία γαλακτοκομικών της Βουλγαρίας, United Milk Company (UMC), η οποία κατέχει σημαντικά μερίδια στις τοπικές αγορές φρέσκου γάλακτος, γιαουρτιού και τυροκομικών προϊόντων.

Η UMC, που παράγει και διανέμει μία ευρύτατη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων στην αγορά της Βουλγαρίας, είχε κύκλο εργασιών 13 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2002 και ηγείται της αγοράς φρέσκου γάλακτος UHT με μερίδιο 25%, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων παραγωγών στην αγορά γιαουρτιού με μερίδιο μεγαλύτερο του 10%. Επίσης, εξάγει τυροκομικά αξίας πλέον των τριών εκατ. ευρώ, ποσό που υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 30% των εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας.

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η εκτεταμένη αναβάθμιση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, καθώς και επενδύσεις στη συλλογή γάλακτος και τη διανομή των προϊόντων της.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ελπίζει να ολοκληρώσει εντός των προσεχών μηνών και την εξαγορά ενός περιφερειακού ανταγωνιστή, κίνηση που μπορεί να αποφέρει αύξηση των μεριδίων της μέχρι και κατά 10%. Επίσης, σχεδιάζει να εισαγάγει στην τοπική αγορά γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλότερης προστιθεμένης αξίας, σε συνεργασία με την γαλλική Yoplait.

Ηδη η Global Finance συνεργάζεται σε στενή βάση με την εταιρεία, με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής ομάδας με νέα στελέχη, την ανάπτυξη συστημάτων και διαδικασιών και τον προσδιορισμό της επιχειρησιακής στρατηγικής.

Στη Βουλγαρία η Global Finance έχει μακρά παρουσία, έχοντας ολοκληρώσει από το 1997 πέντε επενδύσεις.

Η επένδυση αυτή που αποτελεί την πρώτη περίπτωση ανάληψης πλειοψηφικού ποσοστού στη Βουλγαρία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στη χώρα και την ικανότητά της να σχεδιάζει και να ολοκληρώνει επιτυχώς συμφωνίες με τοπικούς συνεταίρους.

Το Black Sea Fund της Global Finance, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες της τάξης των πέντε με 10 εκατ. στα Βαλκάνια και τις γειτονικές χώρες.

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία, ολοκλήρωσε προσφάτως τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός Fund ύψους 20 εκατ. δολ. για επενδύσεις της τάξης του ενός εκατ. στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα