Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 16:21

Με πτώση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η ανάγκη των επενδυτών να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις υπερίσχυσε του ενθουσιασμού για την ισχυρή άνοδο των λιανικών πωλήσεων.

Στις 16.17 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,20% στις 14,421.80 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 σημείωνε πτώση 0,13% στις 1,549.96 μονάδες και ο Nasdaq Composite διαμορφωνόταν στις 3,235.03 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,23%.

Όπως σημειώνει στο Reuters ο Άντριου Μίλιγκαν από τη Standard Life Investments στο Εδιμβούργο, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ανακούφισε τους επενδυτές, οι οποίοι περίμεναν να δουν κατά πόσο οι αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές και η αύξηση των φόρων στις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

«Ωστόσο, μετά το ράλι που έχουν σημειώσει οι διεθνείς αγορές το τελευταίο δίμηνο, δεν προκαλεί εντύπωση που οι επενδυτές κοιτούν να ρευστοποιήσουν κάποια κέρδη», συμπληρώνει ο αναλυτής.

Την ίδια ώρα, «βουτιά» της τάξης του 9,5% σημείωνε η μετοχή της αλυσίδας ένδυσης Express Inc, μετά την ανακοίνωση των κερδών δ’ τριμήνου και της πρόβλεψής της ότι το α’ τρίμηνο θα ξεκινήσει με μειωμένη δυναμική.

Η μετοχή της Spectrum Pharmaceuticals κατέγραφε ελεύθερη πτώση χάνοντας το 36,5% της αξίας της, μετά τις προβλέψεις της διοίκησης για δραστική μείωση των ετήσιων πωλήσεων εξαιτίας της κυκλοφορίας γενόσημων φαρμάκων ανταγωνιστικών του Fusilev.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα