Σε ανοδική τροχιά παραμένει το γεν

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 13:23

Κέρδη καταγράφει και σήμερα το γεν έναντι των περισσότερων βασικών νομισμάτων, καθώς οι προστριβές εντός του ιαπωνικού κοινοβουλίου σχετικά με τη νέα διοίκηση της κεντρικής τράπεζας έχουν κάμψει τη φημολογία περί δυναμικής ποσοτικής χαλάρωσης.

Την εικόνα του διχασμένου κοινοβουλίου ενίσχυσαν οι δηλώσεις βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι η παράταξή του δεν θα στηρίξει τον Κικούο Ιουάτα. Ο κ. Ιουάτα, ο οποίος έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή της BOJ, έχει δεσμευτεί για άμεσα και δυναμικά μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, εντείνοντας τις πιέσεις προς το γεν.

Στις 13.14 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,37% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 95,76 γεν. Σε σύγκριση με το ευρώ, το γεν σημείωνε άνοδο 0,67%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 124,57 γεν.
 
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη του γεν θα είναι βραχύβια, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις δεν αλλάζουν τη θέση της ιαπωνικής κυβέρνησης για καταπολέμηση του αποπληθωρισμού μέσω μέτρων νομισματικής χαλάρωσης. Από τις αρχές του έτους, το ιαπωνικό νόμισμα έχει καταγράψει «βουτιά» 9,2% σε σύγκριση με το δολάριο.

 

 
 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα