Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 16:27

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η υποβάθμιση της Ιταλίας και τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία επέφεραν πλήγμα στο επενδυτικό κλίμα.

Στις 16.24 (ώρα Ελλάδος),ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε ανεπαίσθητα στις 14.389,97 μονάδες, ο δείκτης Standard & Poor’s κατέγραφε απώλειες 0,17% στις 1.548,49 μονάδες και ο Nasdaq Composite διαμορφωνόταν στις 3.235,74 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,27%.

«Η αγορά κάνει μία ήπια στάση, καθώς αξιολογεί τα νέα δεδομένα», σχολιάζει ο Αντρέ Μπακός, στέλεχος της Lek Securities στη Νέα Υόρκη. «Αυτό δεν σημαίνει  σε καμία περίπτωση ότι απομακρυνόμαστε από την ισχυρή [ανοδική] τάση που είδαμε [τις τελευταίες ημέρες]. Οι παύσεις αποτελούν παράθυρα ευκαιριών για νέες τοποθετήσεις», συμπληρώνει.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, με την Genworth Financial να καταγράφει κέρδη 6,81% στις 16.39 (ώρα Ελλάδος). Η άνοδος της μετοχής αποδίδεται στη βελτίωση της προοπτικής της εταιρείας χάρη στην αναδιάρθρωση και το διορισμό νέου διευθύνοντα συμβούλου.

Κατεύθυνση αναμένεται να δώσουν στη σημερινή συνεδρίαση και οι ειδήσεις από το πεδίο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων. Η Icahn Enterprises LP ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία εμπιστευτικότητας με τη Dell και ανυπομονεί να ξεκινήσει την αξιολόγηση της εταιρείας.

Η AT&T εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς μεριδίου 25% στον ινδικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Reliance Jio Infocomm Ltd, τον οποίο ελέγχει ο δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπανί, έναντι 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of India.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα