Ενεργειακά θέματα συζήτησε ο Τσοχατζόπουλος στη Μόσχα

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 17:38

Τα θέματα προώθησης της ενεργειακής συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ρωσίας, αλλά και της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Ι. Γιουσούφωφ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι διαπίστωσαν ικανοποιητικό ρυθμό υλοποίησης της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας σε συγκεκριμένα projects, όπως είναι στην κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλώρινα, στην κατασκευή τμημάτων των αγωγών φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς επίσης και την έναρξη, μετά από μια αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, κατασκευής έργων υδροηλεκτρικών στη Σφηκιά και Πευκόφυτο στον Αχελώο.

«Συζητήσαμε για την επέκταση της συνεργασίας στο χώρο του φυσικού αερίου, όπου έχουμε μπροστά μας μια σειρά από διαγωνισμούς, είτε για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη ή και αλλού, είτε για την κατασκευή τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης, συμφωνήσαμε στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών μας, κρατικών και ιδιωτικών, προκειμένου να συμμετάσχουν και σε έργα ενεργειακού ενδιαφέροντος στη Ρωσία, την Ελλάδα ή και σε άλλες χώρες». Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι σε δύο-τρείς μήνες θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα