Παραιτήθηκε ο γ.γ. Βιομηχανίας του ΥΠΑΝ Σπ. Ευσταθόπουλος

Στη θέση του ο κ. Γιώργος Στεργίου
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 11:01
G4PHOTOS/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος

Μετά από τους Γ. Μέργο και Τ. Αθανασόπουλο, την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος, επικαλούμενος και αυτός ως αιτία την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει ότι παραιτείται για λόγους ευθιξίας μετά από την ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007, και του οποίου υπήρξε, όπως αναφέρει, μέλος μόλις από τον Ιούνιο του 2007.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους με επιστολές τους στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου καθηγητής Γεώργιος Μέργος όσο και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος.

Επιστολή παραίτησης Σπ. Ευσταθόπουλου

Η επιστολή παραίτησης του Σπ. Ευσταθόπουλου.

Με απόφαση του κ. Στουρνάρα,  γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, ενώ για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο νέος υποψήφιος αναμένεται να προταθεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η δίωξη αφορά στην ανάθεση από το 2007 της κατασκευής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύσιμο το φυσικό αέριο στη ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίου. Σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, η ανάθεση έγινε παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα στην κατασκευή του έργου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα