Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας τον δείκτη Topix στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της NEC Corp., οδηγούσαν στην άνοδο, μετά την έκθεση της Lehman Brothers Inc., η οποία χαρακτήριζε τις πωλήσεις της Cisco Systems Inc. τον Μάϊο, «συμπαγείς».

«Η αισιοδιοξία για τη βελτίωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο τη θετική εικόνα της Ιαπωνίας», ανέφερε ο Ian Burden, ο οποίος διαχειρίζεται 1,4 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Invesco Asset Management (Japan) Ltd. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει σε ποιές μετοχές εταιρειών έχει επενδύσει.

Ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 837,21 μονάδες και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν το 16% των συνολικών κερδών του δείκτη. Ο Nikkei κέρδιζε επίσης ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 8.301,66 μονάδες.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE αναρριχήθηκε κατά 2%. Οι εταιρείες που προμηθεύουν τη Cisco, όπως η Compeq Manufacturing Co. και η Accton Technology Corp., σημείωναν κέρδη. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,2%. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Macquarie Bank Ltd., μετά την ανακοίνωσή της, ότι τα κέρδη της το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 25% και πως θα διπλασιάσει το μέρισμα που θα διανείμει.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, κινούντο πτωτικά, τη στιγμή που οι υπόλοιποι βασικοί δείκτες στην περιφέρεια, σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα