Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου

Μετά από τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο Ριάντ της Σ. Αραβίας
Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 07:05
UPD:07:33

Ανοδο, σε ποσοστό τουλάχιστον 1,4%, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την είδηση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο κοντά σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου διαμένουν ξένοι, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, τη μεγαλύτερη εξαγωγό πετρελαίου στον κόσμο.

Ειδικοί παρατηρητές αναφέρουν, ότι, οι εκρήξεις στο Ριάντ, ενδέχεται να είναι τρομοκρατικές ενέργειες και να σχετίζονται με την περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, που αρχίζει σήμερα στην περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών, θα επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Ιουνίου, αυξήθηκε κατά 39 σεντς, φθάνοντας στα 27,74 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 27,70 δολ. το βαρέλι στις 11:25' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Περισσότεροι από 40 Αμερικανοί τραυματίστηκαν στις εγκαταστάσεις όπου έγιναν οι επιθέσεις στο Ριάντ, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, Ρόμπερτ Τζόρνταν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, Cable News, συμπληρώνοντας ότι ενδέχεται να ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι, δύο Αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το CNN.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα