Google: 1.200 απολύσεις στη Motorola Mobility

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 23:37
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Στην περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας, ή το 10% του προσωπικού της, θα προχωρήσει η Motorola Mobility, μονάδα της Google Inc.

Η Motorola Mobility, θυγατρική της Google, πρόκειται να μειώσει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας, ή 10% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η κατασκευάστρια smartphones πασχίζει να επιστρέψει στην κερδοφορία, όπως ανακοίνωσε η μητρική της επιχείρηση.

Οι απολύσεις προστίθενται στις 4.000 που είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο, καθώς η Google επιδιώκει η επιχείρηση να επικεντρωθεί στην κατασκευή προηγμένων, «έξυπνων» τηλεφώνων και όχι απλών συσκευών.

«Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέχεια των μειώσεων που ανακοινώσαμε το καλοκαίρι», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας Νίκι Φένγουικ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Είναι προφανώς πολύ σκληρό για τους εργαζόμενους που αφορά και δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτή την δύσκολη μετάβαση» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος ουσιαστικά επιβεβαίωσε πληροφορία της  Wall Street Journal, που είχε μεταδώσει νωρίτερα τα περί απολύσεων επικαλούμενη ενδοεταιρικό e mail, σύμφωνα με το οποίο οι περικοπές αφορούν εργαζομένους στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα