Μέρκελ: Περισσότερες γυναίκες σε δ.σ. επιχειρήσεων

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 20:58
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Αγκελα Μέρκελ, γερμανίδα καγκελάριος: «Έχει φτάσει η ώρα να συμπεριλάβουμε περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων».

Κάλεσμα στις γερμανικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τον αριθμό των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια, απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομιθετική ρύθμιση για τη θέσπιση ποσοστώσεων στη σύνθεσή τους.

«Έχει φτάσει η ώρα να συμπεριλάβουμε περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια» των επιχειρήσεων, είπε η Μέρκελ έπειτα από μια συνάντηση με φορείς της βιομηχανίας και του επιχειρηματικού κόσμου στο Μόναχο.

«Αν δεν θεωρήσουμε ότι μπορούμε να το επιτύχουμε σε εθελοντική βάση, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να ρυθμίσουμε το θέμα αυτό νομοθετικά», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν οικειοθελώς τον αριθμό των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια ώστε το 30% ως 40% των θέσεων σε αυτά να καταλαμβάνονται από γυναίκες ως τα τέλη αυτής της δεκαετίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα