UBS AG : Μικρότερη μείωση των κερδών το α' τρίμηνο

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 10:48
UPD:10:52

Μικρότερη μείωση των κερδών της, από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG, ενώ ο πρόεδρός της Peter Wuffli, δήλωσε ότι το τέλος της πτωτικής πορείας των Χρηματιστηρίων, ενδέχεται να βρίσκεται κοντά.

Τα καθαρά κέρδη της UBS υποχώρησαν σε 1,21 δισ. ελβετικά φράγκα (925 εκατ. δολ.) από 1,36 δισ. ελβετικά φράγκα, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, εξ αιτίας του αδύναμου δολαρίου, αλλά και της μείωση των περιουσιακών της στοιχείων. Οι αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της τράπεζας θα μειώνοντο σε ποσοστό της τάξης του 25%, φθάνοντας σε 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η φθορά της UBS μέσα στην τριετία της πτωτικής πορείας των Χρηματιστηρίων, ήταν μικρότερα από εκείνη που υπέστησαν άλλες ανταγωνίστριές της, αφού προχώρησε σε προσλήψεις, σε αντίθεση με την Credit Suisse Group και την Deutsche Bank AG, οι οποίες έκαναν κινήσεις προκειμένου να περικόψουν συνολικά και οι δύο 25.000 θέσεις εργασίας.

Οι μετοχές της UBS κέρδιζαν 2,4 ελβετικά φράγκα, ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 67,45 φράγκα και διαπραγματεύθηκαν στα 67,30 φράγκα η μία στις 9:02' π.μ. στην Ελβετία, τοπική ώρα. Σε όλη τη διάρκεια του 2003 η τιμή τους έχει παρουσιάσει ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα