Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 11:40
UPD:11:42

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πεδίο έχει το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων κυρίως σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του εν λόγω κλάδου είχε η είδηση ότι η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγησή της για τις μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών επικαλούμενη τη σημαντική ενίσχυση του ευρώ που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

Οι μετοχές των εταιρειών Volkswagen και DaimlerChrysler υποχωρούν κατά 2,72% και 2,65% αντιστοίχως οδηγώντας το δείκτη Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σε πτώση 0,94%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,11% έχοντας διαμορφωθεί στις 3.983,10 μονάδες.

Οριακές απώλειες (0,14%) καταγράφει και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι με τη μετοχή της Peugeot να χάνει 2,43%. Πτωτικά κινείται και η μετοχή της ασφαλιστικού ομίλου Axa, οι πωλήσεις του οποίου μειώθηκαν κατά 3,3% στο πρώτο τρίμηνο διαμορφούμενες στα 20,43 δισεκ. ευρώ.

Οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου δέχθηκαν πιέσεις από την ισχύ του ενιαίου νομίσματος, την πώληση των τμημάτων σε Αυστρία, Αυστραλία και Ουγγαρία, αλλά και το κλείσιμο των δραστηριοτήτων αντασφάλισης στις ΗΠΑ.

Αντιθέτως, ανοδικά εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη χάρη στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της UBS. Η μετοχική τιμή της ελβετικής τράπεζας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,84% μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/13/585030.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα