Αντ. Σαμαράς: Οξυγόνο της οικονομίας οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 15:30
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (1-Α) στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ως μία από τις βασικές οδούς εξόδου από την κρίση χαρακτήρισε τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων ο Πρωθυπουργός , κατά τη συνάντησή του με νέους επιχειρηματίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη απαιτεί την κινητοποίηση όλου του οικονομικού και του κοινωνικού κεφαλαίου της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την υποχρέωση της κυβέρνησης να εμπνεύσει «ένα κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα στους νέους της χώρας που θέλουν να πετύχουν ως επιχειρηματίες και στην πολιτεία, με στόχο την ανοικοδόμηση της χώρας και την εύρεση νέων θέσεων εργασίας.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας και είναι υποχρέωση  των υπουργών,  να πετύχουν και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει στο σχηματισμό ενός φιλικού, του πιο δυνατού φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους νέους επιχειρηματίες», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Άνθρωποι με καινούργιες ιδέες υπάρχουν, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει απέναντί τους ένα «τοίχος» που λέγεται πολιτεία ή κράτος, αλλά να υπάρχει παραδοχή ότι η πρόοδος έρχεται από τα νέα τα παιδιά.

Τόνισε ακόμη ότι το κράτος πρέπει να παρέμβει και να υπάρχει χρηματοδότηση όπου χρειάζεται, ενώ επισήμανε την ανάγκη να  χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει μια καινούρια επιχειρηματική κουλτούρα.

«Η χώρα μας διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ακόμα και σε περιόδους μεγάλης κρίσης, όπως είμαστε σήμερα, καταφέρνει και δημιουργεί και ξεχωρίζει» συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «αυτό είναι το νέο αίμα, το οποίο περιμένουμε να κυλήσει στις φλέβες της ελληνικής οικονομίας, το καινούργιο οξυγόνο».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, συστημάτων μηχανογράφησης, λογισμικού, εφαρμογών κινητών συσκευών, την εκτροφή σαλιγκαριών, τη μεσιτεία, την οργάνωση γραφείου, το marketing και τις υπηρεσίες προώθησης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μέσα ψυχαγωγίας και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Αθανάσιος Σκορδάς και ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα