X.A.-Aνακοινώσεις

Τρίτη, 13 Μαΐου 2003 16:31
UPD:16:35

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α. - ΔΡΟΜΕΑΣ

13. 05. 2003

Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται από την εταιρία, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Π.Δ. 82/1996, η πρόθεση της να συμμετάσχει, είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους, στις διαδικασίες ανάληψης προμηθειών που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του Ν. 2328/1995. Συγκεκριμένα, η εταιρία προτίθεται να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς συνολικού ύψους περίπου 24,6 εκατομμυρίων Euro πλέον Φ.Π.Α. που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» Α.Ε., όπως αναλυτικά κατωτέρω σημειώνεται: α) στο διαγωνισμό, για την επίπλωση 8814 υπνοδωματίων του Ολυμπιακού Χωριού, προϋπολογισμού 11.640.000,00 Euro πλέον Φ.Π.Α., που διεξάγεται στις 19/5/2003, β) στο διαγωνισμό, για την επίπλωση 8065 υπνοδωματίων του Χωριού Τύπου και των Συμπληρωματικών Μέσων Διαμονής, προϋπολογισμού 7.946.640,00 Euro πλέον Φ.Π.Α., που διεξάγεται στις 19/5/2003 και γ) στο διαγωνισμό, για την προμήθεια ξύλινων, πλαστικών και μεταλλικών επίπλων για τις αθλητικές και μη αθλητικές εγκαταστάσεις και για του κοινοχρήστους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, του Χωριού Τύπου και των Συμπληρωματικών Μέσων Διαμονής, προϋπολογισμού 5.000.000.,00 Euro πλέον Φ.Π.Α., που διεξάγεται στις 26/5/2003. Για τους μετόχους μας που είναι ανώνυμες εταιρίες και δεν έχουν προβεί στη μέχρι φυσικού προσώπου, κατά την έννοια του άνω διατάγματος ονομαστικοποίηση των μετοχών τους, οι προβλεπόμενες κυρώσεις συνίστανται στη στέρηση των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από την μετοχική τους ιδιότητα.

Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

13. 05. 2003

Γνωστοποίηση

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου 09/05/2003 έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις δύο Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Δ.Σ., συγκεκριμένα των κκ. Νικόλαου Μουστρούφη και Σαμουήλ Μάτσα, και εξελέγησαν –σε αντικατάσταση αυτών- νέα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. οι κκ. Γεώργιος Μουστρούφης του Δημητρίου και Ανδρέας Παπούλιας του Βασιλείου. Η εκλογή των νέων Μελών θα επικυρωθεί από την πρώτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

ΚΕΡΑΝΗΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

13. 05. 2003

Γνωστοποίηση

Η εταιρία ΚΕΡΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξέλεξε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – κατόχων κοινών μετοχών της 9.5.2003, με πενταετή θητεία, συγκροτήθηκε σε σώμα στη συνεδρίαση του την 9.5.2003, ως ακολούθως: Εκτελεστικά μέλη: Πέτρος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνα Παλιού, Αντιπρόεδρος. Ευριπίδης Δημητριάδης. Μη εκτελεστικά μέλη: Περικλής Ταλαντόπουλος, Φρειδερίκη Πατσιούρα. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη: Μαρία Τσιάκου, Ευριπίδης Κογιάννης.

ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

13. 05. 2003

Δελτίο Τύπου

Η εταιρία ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Tη συνέχιση και διεύρυνση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων, είχε σαν θέμα η επίσκεψη του Προέδρου κ. Θωμά Λαναρά και των διευθυντικών στελεχών του Ομίλου Κλωνατέξ κ. Νίκου Σεράγου, κ. Peter S. Mooij και κ. Σάββα Μιρλιαούντα. Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Group Benetton, στην Ιταλία, έγινε μετά από πρόσκληση του Γενικού Δ/ντή Τομέα Ένδυσης του Ομίλου, κ. Giuratto και του Δ/ντος Συμβούλου κ. Rossi. Ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2002, η Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ, βασικός πρωταγωνιστής του Ομίλου Κλωνατέξ, στον Τομέα Νήματος, είχε ανακοινώσει τη συμφωνία πολυεπίπεδης συνεργασίας με το Group της Benetton, με την αποκλειστική προμήθεια νημάτων μόδας (fancy yarns), καθώς και προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων προϊόντων για όλες της εταιρείες του Group της Βenetton. Μετά τη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων, μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2002 με την πώληση 520 τόνων νημάτων και ήδη προβλέπεται πενταπλασιασμός των ποσοτήτων το 2003. Παράλληλα αποφασίστηκε η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα ένδυσης, μέσω της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, FANCO AE, ως κατασκευαστή έτοιμου ρούχου και παραγωγού βαμμένου υφάσματος για λογαριασμό του Group Benetton. Ως επισφράγιση της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη κ. Carlo Benetton, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι προοπτικές εξέλιξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων, ενώ ο κ. Carlo Benetton επιβεβαίωσε ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου του Ομίλου κ. Θωμά Λαναρά.»

GOODY’S Α.Ε.

13. 05. 2003

Ανακοίνωση

H εταιρία GOODY'S AE ανακοινώνει την μεταβίβαση ποσοστού 19,99%, ήτοι 1.999 μετοχές, από την συμμετοχή που κατείχε στην εταιρία "ΚΑΦΕ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΕ" (κατάστημα FLOCAFE), με αποτέλεσμα η συμμετοχή της GOODY'S AE να διαμορφώνεται πλέον από 99,99% σε συνολικό ποσοστό 80%.

OPTIMA Α.Ε.Ε.Χ.

13. 05. 2003

Γνωστοποίηση

Γνωστοποιείται από την εταιρία, η απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 13/05/2003, με την οποία, το Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχθηκε με την από 07/05/2003 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Μιχαήλ Θεριανός του Πανταζή και της Αναστασίας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος. Θεόδωρος Κρητικός του Χαραλάμπους και της Αικατερίνης, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος. Στυλιανός Καλαϊτζάκης του Μιχαήλ και της Περσεφόνης, Εκτελεστικό Μέλος. Ιωάννης Κουκάς του Στεφάνου και της Ευαγγελίας, Εκτελεστικό Μέλος. Βασίλειος Αρβανίτης του Παναγιώτη και της Κυριακής, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. Ιωάννης Ρεβύθης του Ισιδώρου και της Ελένης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος. Θεοφάνης Κατσίνας του Αθανασίου και της Ελένης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

OPTIMA Α.Ε.Ε.Χ.

13. 05. 2003

Γνωστοποίηση

Βάσει της Απόφασης ΕΚ 5/204 άρθρο 4 παρ. 1α, η εταιρία γνωστοποιεί απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με ημερομηνία 13/05/2003, σύμφωνα με την οποία επέρχεται η εξής μεταβολή στην επιχειρηματική δράση της εταιρίας: “Η ανώνυμη εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου OPTΙMA AEEX ενημερώνει με την παρούσα ανακοίνωση τους μετόχους της και το εν γένει επενδυτικό κοινό ότι στην από 13/5/2003 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφασίστηκε ομοφώνως η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 6 Ιουνίου 2003 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ με θέματα ημερήσιας διάταξης τη μεταβολή του σκοπού της εταιρίας από επενδύσεων χαρτοφυλακίου σε εταιρία συμμετοχών και με τη συνακόλουθη τροποποίηση ή και κατάργηση των σχετικών με την πιο πάνω αναφερόμενη μεταβολή άρθρων του καταστατικού της.”

NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε.

13. 05. 2003

Δελτίο Τύπου

Η εταιρία NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στο τέλος ενός εντυπωσιακού πρώτου τριμήνου, ο Όμιλος NOTOS COM παρουσιάζεται σημαντικά ενισχυμένος σε όλα τα επίπεδα αποτελεσμάτων. ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ: Αύξηση 38,78% στα κέρδη προ φόρων. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρό φόρων έφτασαν τα 6,14 εκ. ευρώ, δηλ. 11,2% επί των πωλήσεων, έναντι 4,42 εκ. ευρώ και 9,3% επί των πωλήσεων για το αντίστοιχο διάστημα του 2002. Επίσης σημειώνουμε ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρό φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας έφτασαν τα 6,13 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 42,5% σε σχέση με τα 4,3 εκ. ευρώ του έτους 2002. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ: 9,29 εκ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 9,29 εκ. ευρώ, έναντι 8,39 εκ. ευρώ το 2002, διαμορφούμενα σε 16,9% επί των πωλήσεων. · ΜΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: 23,6 εκ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 23,6 εκ. ευρώ έναντι 20,62 εκ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,5%. Το μικτό περιθώριο εξακολουθεί να διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα ήτοι στο 43% επί των πωλήσεων. ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 54,84 εκ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 54,84 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,3% από 47,56 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002. Η δυνατότητα της NOTOS COM να διαμορφώνει ρεαλιστικές προβλέψεις, δίνει ισχυρή βάση στις προβλέψεις και σε ενοποιημένο επίπεδο της τρέχουσας χρήσης, πράγμα που ενισχύεται και με τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνου 2003.»

ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

13. 05. 2003

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της που συνήλθε στα γραφεία της εταιρίας την 12/5/2003, με την παρουσία και εκπροσώπηση μετόχων σε ποσοστό 53,97% του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε παμψηφεί την επέκταση του εταιρικού σκοπού της εταιρίας στην δυνατότητα της να αναλαμβάνει και να εκτελεί ιδιωτικά και δημόσια έργα κάθε είδους είτε μόνη της είτε σε κοινοπραξία με άλλους εργολάβους είτε με την χρήση υπεργολάβων και την σχετική τροποποίηση του άρθρου 3 με την προσθήκη σε αυτό παραγράφου με στοιχείο 10 ως εξής: «10) Η ανάληψη και εκτέλεση ιδιωτικών και δημοσίων έργων κάθε είδους είτε μόνη της είτε σε κοινοπραξία με άλλους εργολάβους είτε με την χρήση υπεργολάβων».

ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

13. 05. 2003

Δελτίο Τύπου

Η εταιρία ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τη συμμετοχή της στη κατασκευή δύο νέων δημοσίων έργων εξασφάλισε πρόσφατα η εταιρεία Παντεχνική ΑΕ, ενισχύοντας περαιτέρω με τον τρόπο αυτό το αντικείμενο της δραστηριότητάς της στην εγχώρια κατασκευαστική αγορά. Επιβεβαίωση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η επιχείρηση στον κλάδο της, ιδίως μετά την απόκτηση του νέου ανώτερου εργοληπτικού πτυχίου, αποτελεί και η απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών να εντάξει τη μετοχή της Παντεχνική ΑΕ στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. από την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2003.

Όσον αφορά στα νεοαναληφθέντα έργα, το πρώτο - το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ολυμπιακό - είναι προϋπολογισμού 10,14 εκατ. ευρώ και αφορά σε συμπληρωματικές εργασίες στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και ειδικότερα στο τμήμα Αγίου Κοσμά - Ελληνικό. Σύμφωνα με την σύμβαση ανάθεσης που υπέγραψε με το ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΔΕ, η Παντεχνική ΑΕ θα κατασκευάσει τις απαραίτητες προσπελάσεις στην λεωφόρο Ποσειδώνος για την εξυπηρέτηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή του Ελληνικού, αλλά και του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου του Αγίου Κοσμά. Σημειώνεται ότι η Παντεχνική ΑΕ έχει αναλάβει και σύντομα ολοκληρώνει το έργο της κατασκευής της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος στο τμήμα από λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι λεωφόρο Αλίμου. Η ανάπλαση του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Θησείο αποτελεί το δεύτερο έργο στο οποίο θα συμμετάσχει η Παντεχνική ΑΕ. Το δεύτερο αυτό έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ και την υλοποίησή του θα αναλάβει η επικείμενη κοινοπραξία Παντεχνική ΑΕ -ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ που θα πρέπει να το παραδώσει προς χρήση τον Μάιο του 2004. Κύριος του συγκεκριμένου έργου είναι η εταιρία των ΗΣΑΠ. Η Παντεχνική ΑΕ συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της χώρας, μεταξύ των οποίων στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα της Αττικής Οδού και της ζεύξης Ρίου - Αντίρριου, στην κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου - Νέου Ιππόδρομου Αθηνών, στο έργο "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΟΑΚΑ", στις οδικές υποδομές της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω και της Παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και σε σειρά έργων κατά μήκος της Εγνατία Οδού και του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.»

ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Ε.

13. 05. 2003

Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι μέσα στα πλαίσια του σκοπού της, ίδρυσε υποκατάστημα στο Λαύριο Αττικής, που θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία υγιεινών, διαιτητικών, βιολογικών προϊόντων καθώς και προψημένων και κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων. Η δραστηριότητα αυτή μέχρι σήμερα ασκείτο από την θυγατρική ΕΛΒΙΠΕΤ Α.Ε.

ΟΠΑΠ Α.Ε.

13. 05. 2003

Δελτίο Τύπου

Η εταιρία ΟΠΑΠ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος, οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του θεσμού των Κρατικών Λοταριών και οι αρνητικές επιπτώσεις της εξάπλωσης των Προωθητικών Παιχνιδιών ιδιωτικών εταιρειών, αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, την οποία παρέθεσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών, κ. Reidar Norby Jr., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λοταριών, κ. Hans-Jurgen Reissiger και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Κ. Κοσκινάς. Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στα πλαίσια του Σεμιναρίου Αθλητικού Στοιχήματος που διοργανώνουν από κοινού η Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Λοταριών (ΕL) , και φιλοξενείται από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Divani Apollon Palace από τις 11 έως τις 14 Μαίου 2003. Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος κ. Κοσκινάς επεσήμανε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει κινηθεί δικαστικά κατά εντύπου που διαφημίζει παράνομα εταιρία στοιχημάτων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του Διαδικτύου. Από τη πλευρά τους, οι Πρόεδροι των δύο Ενώσεων, κ.κ. Norby και Reissiger, επικεντρώθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να θωρακιστεί θεσμικά ο ρόλος των Κρατικών Λοταριών, υπογραμμίζοντας πως λειτουργούν ως κύριοι αρωγοί για την προώθηση κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών σκοπών, χωρίς να παραγνωρίζεται η διαφάνεια και αξιοπιστία που παρέχει η Κρατική Λοταρία ως φορέας. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η αναφορά στη θετική πορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο Αθλητικό Στοίχημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης, ενισχύοντας παράλληλα τον κοινωνικό της ρόλο. Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του ημερήσιου τύπου σχετικά με την παραπάνω αναφερόμενη συνέντευξη του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της Ο.Π.Α..Π Α.Ε. ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό για τα εξής: - Η εταιρεία θα ήθελε να διευκρινίσει ότι αναμένεται η αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 να υπερβαίνει το 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. - Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2003, στις 21/5/2003, το απόγευμα της ίδια ημέρας θα ακολουθήσει ‘’conference call’’.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ
  • ΔΡΟΜΕ
  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα