«Προσοχή στις ΑΕΕΧ που προτίθενται να αλλάξουν το σκοπό τους»

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 17:26

Την προσοχή των επενδυτών στις περιπτώσεις των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) που ανακοινώνουν την πρόθεση τους να μεταβάλλουν το σκοπό τους, επισημαίνει η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς με σημερινή της ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση «φωτογραφίζονται» οι εισηγμένες Domus AEEX και Οptima AEEX, οι οποίες έχουν ανακοινώσει ότι θα τροποποιήσουν το σκοπό τους για να μεταβληθούν σε εταιρείες Συμμετοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

«Εξ αφορμής πρόσφατων ανακοινώσεων ανωνύμων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ) ότι προτίθενται να μεταβάλλουν το σκοπό τους, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει τα παρακάτω:

Οι ΑΕΕΧ αποτελούν εταιρείες ειδικού τύπου, ιδρύονται δε και λειτουργούν με βάση τις σχετικές διατάξεις του ν. 1969/1991. Σύμφωνα με τις εν λόγω διατάξεις για τη σύσταση των ΑΕΕΧ, απαιτείται προηγούμενη παροχή άδειας λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, οποιαδήποτε τροποποίηση του καταστατικού των ΑΕΕΧ εγκρίνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τυχόν αιτήματα ΑΕΕΧ για μεταβολή του σκοπού τους θα εξεταστούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με βάση το γράμμα και το πνεύμα των σχετικών διατάξεων του ν. 1969/1991, καθώς και των λοιπών σχετικών διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και με γνώμονα την προστασία της ομαλότητας της κεφαλαιαγοράς.

Κατόπιν τούτου, οι επενδυτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε σχετικές εξαγγελίες, δοθέντος ότι η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αιτημάτων ΑΕΕΧ για τροποποίηση του σκοπού τους, η οποία θα τις θέτει εκτός του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο τους παρεσχέθη άδεια λειτουργίας, δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα