Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 19:01

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Ανάκαμψη σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών επωφελούμενες από την υποχώρηση του ευρώ, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας μετά τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις της αμερικανικής Applied Materials για το τρίτο οικονομικό της τρίμηνο.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε νωρίς το απόγευμα η είδηση ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν απρόσμενη πτώση τον Απρίλιο και η συνακόλουθη υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.975 μονάδες μειωμένος κατά 0,62%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.961,83 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,06% και στη Φρανκφούρτη, όπου η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 0,19% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.915 μονάδες.

Η άνοδος του γερμανικού δείκτη οφείλεται κυρίως στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των εταιρειών BASF κα Bayer, οι οποίες σημειώνουν άνοδο κατά 3,17% και 4,64% αντιστοίχως.

Η μετοχική τιμή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot ενισχύθηκε κατά 1,53%, ενώ εκείνη της εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics υποχώρησε κατά 1,69%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα