ΣΕΒ: Γραφειοκρατία και διαφθορά επιβαρύνουν την επιχειρηματικότητα

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 20:21

Εκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην προστασία της οικονομίας από τις τριβές του προεκλογικού αγώνα των επόμενων έντεκα μηνών, τους λαϊκίστικους ανταγωνισμούς και την πλειοδοσία των υποσχέσεων, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος στην απογευματινή συνεδρίαση της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός σύγχρονου κράτους, φιλικού στην επιχειρηματικότητα, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά αντικίνητρα. Ανασταλτικοί παράγοντες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως είπε, είναι η διαπλοκολογία, η έλλειψη διαφάνειας και η εξάπλωση της διαφθοράς.

«Το κλίμα είναι αρνητικό», διαπίστωσε ο κ. Κυριακόπουλος και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες βιώνουν καθημερινά δυσάρεστες εμπειρίες και, κάτω από τέτοιες συνθήκες, ανάπτυξη, επενδύσεις και εκσυγχρονισμός δεν προάγονται.

Ο κ. Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος.

Αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει αξιόλογες αντοχές σε ένα ιδιαίτερα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, ωστόσο σημείωσε ότι η γραφειοκρατία, ο πληθωρισμός και η διαφθορά επιβαρύνουν σημαντικά την ελληνική μεταποίηση.

Η επίτευξη πραγματικής σύγκλισης της Ελλάδας με την Ε.Ε. προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, κατά τον ΣΕΒ, τη σημαντική αύξηση της εξαγωγικής επίδοσης της χώρας μας και τον περιορισμό του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Πηγή: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα