AirAsia: «Πράσινο» για την ίδρυση αερομεταφορέα στην Ινδία

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 10:15
REUTERS/ENNY NURAHENI

Ενα Airbus A320 της AirAsia ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sukarno-Hatta, στα περίχωρα της Τζακάρτα. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Μαλαισίας AirAsia εξασφάλισε την έγκριση της ινδικής κυβέρνησης για την ίδρυση αερομεταφορέα στην Ινδία.

Την έγκριση της ινδικής κυβέρνησης για την ίδρυση αερομεταφορέα στην Ινδία εξασφάλισε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Μαλαισίας AirAsia.

Η AirAsia India, όπως θα είναι η επωνυμία της νέα εταιρείας, θα είναι μια κοινοπραξία με την Tata Group, η οποία θα εδρεύει στο Τσενάι της νότιας Ινδίας.

Η AirAsia, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ασίας, θα προχωρήσει σε αρχική επένδυση 800 εκατ. ρουπιών (15 εκατ. δολ.) και θα κατέχει το 49% της νέας εταιρείας, ενώ η Tata Sons θα κατέχει το 30%. Το υπόλοιπο ποσοστό θα ανήκει στον Αρούν Μπατία, ιδιοκτήτη της επενδυτικής εταιρείας Telestra Tradeplace.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική βιομηχανία της Ινδίας, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, «άνοιξε» στις ξένες επενδύσεις μόλις πέρυσι. Η κυβέρνηση επιτρέπει πλέον στις ξένες εταιρείες να αποκτούν ποσοστό έως 49% στους τοπικούς αερομεταφορείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα