Aυξημένα κατά 10% τα EBITDA κέρδη της Coca Cola 3Ε στο α΄ τρίμηνο

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2003 11:01
UPD:11:28

Αύξηση της τάξεως του 10% σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο του 2003 τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) της Coca Cola 3E φθάνοντας τα 95,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα οι ζημίες της περιορίστηκαν στα 26,3 εκατ. ευρώ από 38,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2002, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έφθασαν τα 270 εκατ. unit κιβώτια σημειώνοντας αύξηση κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η διοίκηση πρότεινε μέρισμα 19 λεπτών ευρώ ανά μετοχή (συνολικό ποσό €45,0 εκατομμύρια) για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2002. Το μέρισμα θα έρθει προς έγκριση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο του 2003. Το μέρισμα θα λογισθεί στα Ιδια Κεφάλαια σαν διανομή των κερδών εις νέο, όταν εγκριθεί.

Ο Irial Finan, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σχολίασε: «Σημειώσαμε σημαντικές οικονομικές επιδόσεις παρά το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, που επιδεινώθηκαν λόγω του ασθενούς διεθνούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, του βαρύ χειμώνα και της αρνητικής επίδρασης από τη χρονική μετακίνηση των εορτών του Πάσχα στις περισσότερες από τις περιοχές μας.

Για να πετύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στην στρατηγική των πωλήσεών μας, τον έλεγχο του κόστους και των κεφαλαίων καθώς και στην εξαιρετική παρουσία μας στην αγορά. Οι επιδόσεις μας στο δεύτερο τρίμηνο μέχρι σήμερον μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τους ετήσιους στόχους μας.»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα παραθέσει ανοιχτή τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου και τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003 στις 15 Μαίου 2003 και ώρα 16:00 (ώρα Αθήνας), (14:00 ώρα Λονδίνου και 09:00 ώρα Νέας Υόρκης). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη μέσω της ιστοσελίδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον : www.coca-colahbc.com



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα