S&B: Στα 12,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2012

Αυξήθηκαν κατά 3% οι πωλήσεις
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 09:38

Στα 12,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετόχων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά το 2012, σημειώνοντας πτώση 40,4% σε σχέση με το 2011, λόγω υψηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων και ειδικών φορολογικών στοιχείων. 

Αντιθέτως, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 470,2 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 4,5% στα 70,57 εκατ. ευρώ.

«Το 2012 ήταν μια χρονιά στρατηγικής και επιχειρησιακής προόδου για την S&B μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό κλίμα. Η αδιαμφισβήτητα παγκόσμια παρουσία μας και οι άρρηκτες σχέσεις με τους πελάτες που έχουμε χτίσει στη διάρκεια πολλών ετών, μας επέτρεψαν να πετύχουμε αύξηση των πωλήσεων, τόσο συνολικά, με τη συνεισφορά της NYCO, όσο και σε οργανική βάση», δήλωσε ο Κρίτων Αναβλαβής, διευθύνων σύμβουλος της S&B.

«Η πρόοδός μας συνεχίζεται στρατηγικά, και όπως και με την απόκτηση της NYCO, έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της αξίας της επιχείρησής μας, εισερχόμενοι σε γεωγραφικές περιοχές και σε τμήματα αγορών που ήδη εξυπηρετούμε χωρίς ωστόσο να έχουμε εδραιώσει την παρουσία μας, δημιουργώντας νέες αλυσίδες «από την αγορά στο ορυχείο» ως εφαλτήρια για τη μελλοντική μας ανάπτυξη», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα