Χρ. Πάχτας: Η Ελλάδα απορρόφησε το 97,5% του Β΄ΚΠΣ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2003 14:58

Περίπου το 97,5% της κοινοτικής συνδρομής του Β΄ ΚΠΣ απορρόφησε η χώρα μας, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα (το οριστικό κλείσιμο θα γίνει στο τέλος Ιουνίου), όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας.

Δαπάνες συνολικού ύψους 370,6 εκατ. ευρώ από τον Εθνικό προϋπολογισμό για έργα, ενέργειες και δράσεις του Β΄ ΚΠΣ, δεν θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταβληθεί στην Ελλάδα η κοινοτική συμμετοχή. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πάχτας κατά τη σημερινή άτυπη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του Τύπου, μετά από εσωτερικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι έργα, ενέργειες και δράσεις συνολικής δαπάνης 370,6 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην Κοινότητα.

Ο κ. Πάχτας χαρακτήρισε ως σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι η απορρόφηση στο Β΄ ΚΠΣ φθάνει το 97,5% και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και γιατί ενσωματώνουν ορισμένοι το θέμα αυτό σε μια μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών, εκτός του ανωτέρω ποσού άλλα 516,7 εκ. ευρώ αποτελούν υπέρβαση δαπανών σε έργα, ενέργεια και δράσεις του Β΄ ΚΠΣ. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε από τους κρατικούς προϋπολογισμούς δεδομένου ότι η Κοινότητα δεν δικαιολογεί υπερβάσεις δαπανών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα